eduadvisor.gr | Το Εκπαιδευτικό Portal!

Register Login

Μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή | ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή | ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Hot

Μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή | ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στοιχεία επικοινωνίας

«Δημιουργική Γραφή»
Παιδαγωγική Σχολή, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης, 53100 Φλώρινα
Τηλ. 23850 55125, Φαξ. 23850 55099

Ίδρυμα

Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας

Επιστημονικοί τομείς

Παιδαγωγική

Περιοχή

Φλώρινα

Περιγραφή

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» (http://dim-grafi.uowm.gr/) του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μοναδικό στην Ελλάδα, λειτουργεί με έδρα τη Φλώρινα από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009. Οι διδάσκοντες στο Πρόγραμμα είναι μέλη Δ.Ε.Π ελληνικών Πανεπιστημίων, ομότιμοι καθηγητές, επισκέπτες καθηγητές, ειδικοί επιστήμονες, δόκιμοι και γνωστοί συγγραφείς, ποιητές, στιχουργοί, σεναριογράφοι και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις ή εμπειρία στο αντικείμενο. Μόνιμοι συνεργάτες του Προγράμματος είναι οι Θανάσης Βαλτινός, Τίτος Πατρίκιος, Θεόδωρος Παπαγγελής, Θάνος Μικρούτσικος, Σώτη Τριανταφύλλου, Ζωή Σαμαρά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Πένυ Φυλακτάκη, Παναγιώτης Ιωσηφέλλης, Γιώργος Ξενάριος, Κωνσταντίνος Ντίνας, Δημήτρης Κόκορης, Γιώργος Φειδάς κ.ά. Έχουν υπάρξει έκτακτες συνεργασίες με τους Νάσο Βαγενά, Χάρη Βλαβιανό, Σαββίνα Γιαννάτου, Γιώργη Γιατρομανωλάκη, Γιώργο Κεχαγιόγλου, Μάνο Ελευθερίου, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Πάνο Θεοδωρίδη, Χρήστο Θηβαίο, Άνθη Καρρά, Στρατή Χαβιαρά, Katerina Carpinato κ.ά. με τον κατάλογο συνεχώς να εμπλουτίζεται και να ανανεώνεται. Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2014-2015) προστίθενται σπουδαίοι καθηγητές δημιουργικής γραφής από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ορισμένοι από τους οποίους είναι και καθιερωμένοι λογοτέχνες με πολύ σημαντικά έργα, όπως ο Andrew Cowan, Διευθυντής του Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής στο East Anglia, ίσως το καλύτερο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο περί Δημιουργικής Γραφής. Εμπνευστής του Προγράμματος υπήρξε ο αείμνηστος ποιητής και Kαθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Μίμης Σουλιώτης, ο οποίος διετέλεσε πρώτος Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή ενός κατάλληλου επιστημονικού και δημιουργικού περιβάλλοντος για την προώθηση της Δημιουργικής Γραφής, καθώς και η κατάρτιση επιστημόνων-ερευνητών στον χώρο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Επιστημών της Αγωγής. Κι αυτό γιατί η διδασκαλία της Δ.Γ. πολύ συχνά εμπλέκει δύο αλληλοσυμπληρούμενα στοιχεία: την πράξη του να γράψεις (δημιουργικά) και την πράξη να σκεφτείς κριτικά την πράξη της γραφής και τα αποτελέσματά της. Οι φοιτητές του αποκτούν θεωρητικό και εμπειρικό υπόβαθρο στον κλάδο, αλλά και τις δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς να απασχοληθούν σε διάφορα επαγγελματικά και ερευνητικά πεδία που συνδέονται με την εκπαίδευση, όπως και με τις ανάγκες της πολιτισμικής αγοράς ευρύτερα. Παράλληλα προς την ερευνητική του αποστολή, το Π.Μ.Σ. αποβλέπει και στην κατάρτιση και εξειδίκευση στελεχών της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη προγραμμάτων διδασκαλίας της λογοτεχνίας και της δημιουργικής παραγωγής του ελληνικού λόγου.

Το Πρόγραμμα δέχεται έως 50 φοιτητές κάθε ακαδημαϊκό έτος σε δύο κατευθύνσεις - Συγγραφή και Εκπαίδευση- και περιλαμβάνει μαθήματα θεωρητικά και εργαστηριακά. Η φοίτηση για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Δημιουργική Γραφή είναι διετής (4 εξάμηνα) και τα μαθήματα (εντατικά και συμπυκνωμένα) λαμβάνουν χώρα σε Φλώρινα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Πρόγραμμα δέχεται για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής και κατόχους του εν λόγω Μεταπτυχιακού Διπλώματος ή Μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης συναφούς γνωστικού αντικειμένου Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Επικοινωνήστε με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οργανισμό, συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:

 The form could not be submitted

Αξιολογήσεις χρηστών (Oι αξιολογήσεις που γίνονται από τους χρήστες του site μας αποτελούν προσωπικές τους απόψεις και ουδεμία σχέση έχουν με το eduadvisor.gr)

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις χρηστών για αυτή την καταχώρηση.

Για να γράψετε μια κριτική παρακαλώ εγγραφείτε ή συνδεθείτε!
 

© 2013 eduadvisor.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του eduadvisor.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία, δίχως γραπτή άδεια του εκδότη.

Top Desktop version